Povežite se:
HomeNedodirljiviZoran Gobac potvrdio poziciju u HRS-u, Krešimir Renzo Prosoli promoviran u šefa marketinga

Zoran Gobac potvrdio poziciju u HRS-u, Krešimir Renzo Prosoli promoviran u šefa marketinga

 

Uz Gopca i Prosolija, za trećeg potpredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza izabran je Boris Mesarić. Lino Červar razriješen je tako što je ukinuta njegova funkcija koordinatora struke

 

Nakon što je u prosincu 2022. potvrđen za člana Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza, Krešimir Renzo Prosoli (o kojem smo nedavno pisali kao osobi sa snažnim utjecajem na uređivačku politiku raznih domaćih medija) u srijedu je dodatno napredovao – UO HRS-a ga je na svojoj konstituirajućoj sjednici izabrao za jednog od trojice dopredsjednika. Prosoli, vlasnik medijske agencije Real grupa koja je, dobrim dijelom zahvaljujući poslovima s državom, u 2021. uprihodila preko pola milijarde kuna, bit će u HRS-u zadužen za marketing. Boris Mesarić vodit će suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom i drugim sportskim institucijama u RH, dok je za muški rukomet zadužen Zoran Gobac, čovjek koji već desetljećima upravlja tim sportom, a bavi se i cijelim nizom drugih aktivnosti različitog karaktera.

‘Sad je Zoran Gobac zadovoljan’

Kako se navodi u priopćenju HRS-a, “Nakon osvojenog 9. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj 2023., čime nije ispunjen zadani cilj, a to je bilo četvrtfinale i osiguravanje olimpijskih kvalifikacija, na konstituirajućoj sjednici OU saslušan je izvještaj koordinatora struke Line Červara o nastupu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj i nije prihvaćen. Na prijedlog Line Červara, UO je jednoglasno razriješio kompletan Stručni stožer muške seniorske reprezentacije…Istodobno, ukinuta je funkcija koordinatora struke, pa ja samim time i Lino Červar razriješen te dužnosti”, priopćeno je. Nakon sjednice UO, Červar je za 24 sata rekao samo: “Sad je Zoran Gobac zadovoljan i OK”.

Prosoli će učvrstiti suradnju HRS-a i HEP-a

Novi šef marketinga Krešimir Renzo Prosoli ne bi trebao imati previše posla oko traženja sponzora, jer HRS već ima dvadesetak, a – kako smo naveli u tekstu o financiranju hrvatskog sporta objavljenom prije točno godinu dana – među njima je važan državni HEP, s kojim je Real grupa čvrsto povezana. Bitan sponzor rukometaša bio je i Janaf, pogotovo u vrijeme kad ga je vodio zaljubljenik u taj sport Dragan Kovačević, dok nije uhićen i smijenjen – HRS je od Janafa samo od 2020. do 2023. dobio 2,5 milijuna kuna. Zoran Gobac se jednom prilikom pohvalio kako su “Čak 75 posto prihoda HRS-a vlastiti prihodi”, no pritom nije precizirao u kolikoj mjeri ovise o državnim kompanijama kao što su HEP i Janaf. S novcem Savez nije imao previše problema i zato što je u njegovu vrhu bilo i nekoliko bankara, među kojima i predsjednik HRS-a Sandi Šola, sve dok i on nije bio uhićen.

sp

Foto: HRS