Povežite se:
HomeNedodirljiviVidović Krišto: ‘Jandroković potkupljuje medije putem Real grupe, koju neki zovu Fimi media 2’

Vidović Krišto: ‘Jandroković potkupljuje medije putem Real grupe, koju neki zovu Fimi media 2’

 

Zastupnica je optužila predsjednika Sabora i da “kontrolira korupciju u Hrvatskoj pošti”, dodavši kako “premijer Plenković kontrolira HEP”. Jandroković joj je odgovorio da je “nekorektna, jer zna da ju zbog saborskog imuniteta ne može tužiti za klevetu”, na što je Vidović Krišto rekla kako je spremna odreći se svog imuniteta 

 

Nakon što je početkom godine optužila premijera Andreja Plenkovića da skupim božićnim spotom HEP-a korumpira medije, saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto iskoristila je premijerov dolazak u Sabor u četvrtak da proširi svoje optužbe na još neke vodeće ljude HDZ-a.

Vidović Krišto tvrdi da “Sabor ne nadzire Vladu, a Vlada ne može korupcionaški djelovati ako je Sabor funkcionalan. Svjedočimo raspodjeli plijena imovine hrvatskih građana”, rekla je.

Jandroković: ‘Klevetnice, iznesite dokaze i prijavite me DORH-u’

Zastupnica je u Saboru navela da je “HEP-u pod kontrolom Plenkovića, a korupcija u Hrvatskoj pošti pod kontrolom Gordana Jandrokovića. Provedbu cenzure u medijima to jest potkupljivanje medija vrši Jandroković putem agencije Real grupa u vlasništvu izvjesnog Krešimira Prosolija. Tu se agenciju u informiranim krugovima inače naziva Fimi medijom broj dva“, rekla je Vidović Krišto.

Predsjednik Sabora Jandroković rekao joj je “kad nekog optužujete, dajte i dokaze. Prijavite me DORH-u, ovo je nekorektno jer znate da vas ne mogu tužiti jer imate saborski imunitet”. “Ja ću skinuti imunitet”, odgovorila je zastupnica, a Jandroković je prijedlog odbio: “ne, vi prvo dokažite da sam ja nešto učinio”, Prozvao je zastupnicu za klevetu: “Vi ste lažljivica i klevetnica!”, rekao je šef sabora.

“Vi ste nepogoda za hrvatski sabor”, uzvratila je Vidović Krišto.

“Ajde klevetnice, prestanite govoriti”, ponovno se obratio Jandroković.

“Nemate prava vrijeđati zastupnike”, rekla je Krišto.

Uslijedio je niz povreda poslovnika zastupnika koji su intervenirali zbog toga što je Jandroković mimo poslovnika uzeo riječ i obratio se Krišto. Jandrokoviću su prigovorili i za vrijeđanje Vidović Krišto, koja je nakon prepirke dobila dvije opomene.

Izjavu Vidović Krišto o Real grupi prenijelo je nekoliko domaćih portala, iako donedavna skoro nitko nije htio pisati o toj brzorastućoj agenciji, čiji je prihod još 2021. premašio pola milijarde kuna, a pojedini tekstovi o njenom moćnom i gotovo anonimnom vlasniku bili su naprasno povučeni.

Optužila Plenkovića za raseljavanje Hrvatske

Krajem siječnja, Karolina Vidović Krišto napisala je pismo predsjedniku Hrvatskog sabora Jandrokoviću u kojem navodi da je premijer Plenković izravno uključen u aferu nabavke softwarea za ministarstvo koje je vodila ministrica Gabrijela Žalac. “Upravo je korupcija razlog nevjerojatno visokih cijena u Hrvatskoj, niskih plaća, te opće društvene nepravde koja je glavni uzročnik raseljavanja hrvatskih građana. Hrvatski sabor kao najviše predstavničko tijelo dužan je reagirati na činjenicu da je predsjednik hrvatske vlade od strane Europskog tužiteljstva razotkriven da je sudjelovao i štitio korupciju na najvišoj razini u Državi Hrvatskoj”, napisala je Vidović Krišto.

sp

Foto: screenshot N1