Povežite se:
HomeMedijiUvodnik: Zagrebimo!

Uvodnik: Zagrebimo!

Zagrebimo!

Drage čitateljice i čitatelji, pred vama je portal Zagrebi.hr. 

Iako ga pokreće ista ekipa koja potpisuje istraživačke projekte o Ivici Todoriću, Miroslavu Kutli i Milanu Bandiću, u definiranju portala svjesno smo izbjegli pojam ‘istraživačko’ novinarstvo, jer se ne želimo baviti isključivo negativcima.

Naravno, slažemo se s definicijom da je “novinarstvo sve ono što netko ne želi da se objavi”, ali ipak nije samo to. Posvetit ćemo i znatnu pozornost i sportu, nacionalnoj svetinji kroz koju prolazi ogroman novac, često bez prave kontrole – tko vlada pojedinim sportovima, kako se oni financiraju? No nećemo samo kopati po prljavom rublju. Rado ćemo pisati i o svim onim temama koje nam zvuče važno i zanimljivo, samo neka je priča dobra. Bit će na našem portalu mjesta i za reportaže, kao i za razne zanimljive likove i njihove strasti. 

Ako je korupcija najveće zlo u RH, onda su klimatske promjene najveći problem čovječanstva. Zato se okrećemo i prema zelenim temama, koje su dobile i posebnu rubriku. 

Kolege novinari, došapnite nam o čemu vam u redakciji brane pisati. Mi ćemo po tome grebati koliko god bude potrebno. 

Da, zanima nas i pravosuđe. Nastojat ćemo i ispratiti do kraja barem neke od silnih afera koje su u Hrvatskoj znale buknuti, a onda kasnije ništa nismo čuli o njihovu epilogu. 

Sadržaj portala Zagrebi.hr nećemo naplaćivati, a ako netko prepozna i pomogne naš rad – bit ćemo mu zahvalni. Hvala svima koju su donirali projekt i prije nego što je realiziran, neki od njih bili su naši gosti u posebnom vlaku Remetinec express. 

Tu najviše računamo na HEP, Podravku i još neke velike oglašivače, koji svojom mudrom politikom financiranja medija nepogrešivo šalju signale jeste li na dobrom putu. Korumpirajte nas koliko god možete, samo nikome ne govorite da smo tako jeftini. 

A sad – idemo delat!

Saša Paparella, glavni urednik