Povežite se:
HomePodzemlje & nadzemljeU ukupnoj masi kredita koju je Podravska banka izdala stanovništvu, ministar Paladina sudjeluje s jedan posto

U ukupnoj masi kredita koju je Podravska banka izdala stanovništvu, ministar Paladina sudjeluje s jedan posto

Ekonomska analitičarka Vedrana Pribičević objavila je računicu po kojoj udio ministrovog, 10,1 milijun kuna teškog kredita iznosi 2,5 posto u kapitalu banke

 

“Fun fact: U ukupnoj masi kredita koju je Podravska banka izdala stanovništvu ove zemlje, ministar Ivan Paladina sudjeluje sa 0,98 posto. Ili ako je uzeo kredit kao pravna osoba, sa 1.1 posto. Udio njegovog kredita u kapitalu banke je 2,5 posto”, napisala je na svom Facebook profilu ekonomska analitičarka Vedrana Pribičević.

Uz svoj je komentar priložila i dio godišnjeg izvješća Podravske banke po kojem su “ukupni bruto plasmani klijetima na dan 31. 12. 2021. iznosili 2,4 milijarde kuna, od čega plasmani pravnim osobama iznose 1,1 milijardi kuna, dok plasmani stanovništvu iznose 1,26 milijardi kuna”. 

Profesorica na ZŠEM-u objavila je svoj komentar nakon što se ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH ponovno našao u središtu pozornosti. Ni ovog puta razlog nisu bili rezultata u obnovi, već su mediji objavili da Paladina ima nekretnine i štednju vrijedne preko 19 milijuna kuna, plus još neka višemilijunska potraživanja, a što ga čini najbogatijim članom Vlade Andreja Plenkovića. Objavljeno je i da je Paladina u Podravskoj banci ove godine digao kredit od 10,1 milijun kuna, gdje za mjesečnu ratu treba izdvojiti 41.937 kuna. Kad se tome pridoda i kredit za stan od 305.000 eura koji je digao u istoj banci i rata mu je oko 9.200 kuna, ministar samo za rate kredita mjesečno treba izdvojiti 51.142 kune, objavila su 24 sata.

(sp)

Foto: screenshot N1/Zagrebi

(objavljeno 7.4.2022.)