Povežite se:
HomePodzemlje & nadzemljeTomislav Tomašević poklonio Vesni Bandić ilegalnu grobnicu 

Tomislav Tomašević poklonio Vesni Bandić ilegalnu grobnicu 

Objavom u Službenom glasniku Grada Zagreba gradonačelnik je priznao na zelenoj površini ilegalno zasnovano grobno mjesto, a prenijevši pravo korištenja na privatnu osobu omogućio je da se ono pretvori u privatnu obiteljsku grobnicu obitelji Bandić

Ono o čemu smo nedavno pisali, sada je i službeno potvrđeno – u Službenom glasniku grada Zagreba od 14. ožujka objavljeno je da “Grad Zagreb besplatno ustupa korištenje grobnog mjesta na groblju Mirogoj, odjel RKT, polje 112A, razred I., broj 18/1, i Mirogoj, odjel RKT, polje 112A, razred I., broj 18/2, Vesni Bandić iz Zagreba, Bužanova 4, na kojem grobnom mjestu je pokopan pok. Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba. Grad Zagreb i Vesna Bandić sklopit će ugovor o ustupanju korištenja grobnih mjesta”.

U zaključku o ustupanju korištenja grobnog mjesta koji potpisuje Tomislav Tomašević navodi se da je gradonačelnik tu odluku donio još 24. veljače. Time je, kako navode u inicijativi SOS za Mirogoj, “ne samo faktički priznao na zelenoj površini izvan grobnih polja ilegalno zasnovano grobno mjesto, već je prenijevši pravo korištenja s Grada na privatnu osobu, omogućio da se to grobno mjesto pretvori u privatnu obiteljsku grobnicu obitelji Bandić.

sp

Foto: Zagreb.hr (fotografija je ilustrativnog karaktera)

(objavljeno 17.3.2022.)