Povežite se:
HomePodzemlje & nadzemljePredrag Sekulić o uhićenju Horvata: ‘Jedan je pao, hoće li oba?’

Predrag Sekulić o uhićenju Horvata: ‘Jedan je pao, hoće li oba?’

 

Sindikalac koji je 2017. dobio otkaz u Ini i morao otići u Njemačku  poručuje: ‘Vratit ću se u svoj Sisak i živjeti slobodno, kako živim i sada, 1000 km daleko, iako u 54.-oj godini svaki dan klečim postavljajući parkete’. Kaže da su mu oba resorna ministra, Horvat i Ćorić, priznali da o nafti nemaju pojma 

 

Povodom uhićenja ministra graditeljstva Darka Horvata, javnosti se preko društvenih mreža obratio Predrag Sekulić, dugogodišnji predsjednik Ininog Sindikata Nova solidarnost i glasnogovornik Stožera za obranu sisačke rafinerije, a koji je 2017. dobio otkaz. Kako doznajemo iz onoga što je napisao, Sekulić je novi posao morao potražiti u Njemačkoj, gdje se zaposlio kao parketar. Post na Facebooku nije javno objavljen, Zagrebi ga prenosi uz autorovo dopuštenje. 

Ćorić: ‘Nikada neću potvrditi da se ovaj sastanak održao’

“Jedan je pao, hoće li oba? Darka Horvata sam upoznao u travnju 2016. kad smo gostovali u emisiji Otvoreno. Kratko se ulizivao dok smo čekali red na šminku prije emisije: ‘drago mi Vas je upoznati, kako ste – kako je dolje? Znate, vjerujem Vam što govorite, vidim da niste običan sindikalac, već vrlo stručni u tom području. Ne razumijem se puno u naftu i rafinerijski biznis.’ 

U emisiji je nastavio klimati glavom na svaku moju izrečenu rečenicu, a tada je izjavio kako će vratiti upravljačka prava u naše ruke.

Iz razgovora prije, u, i poslije emisije, zaključio sam kako je čovjek potpuno zalutao u ministarsku fotelju.

Ministra Tomislava Ćorića sam upoznao na tajnom sastanku 14. veljače 2018. na njegov zahtjev, koji je održan kod osobe za koju vjerujem da će tek igrati vrlo važnu ulogu u našoj budućnosti. Naravno, nekoliko dana prije je održan predsastanak s istim čovjekom.

Ćorić ulazi riječima: ‘drago mi je g. Sekulić, ali samo da znate kako nikada neću spomenuti ovaj sastanak, potvrditi da se održao ili reći što smo govorili’. Kratko rekoh kako me to ne zanima, već želim da me saslušaju… Ćorić kaže slično kao i Horvat: ‘znate, nafta nije moje područje. Doduše, nije ni resor koji se bavim (gospodarstvo i energetika), jer ja sam ekonomist, ali učim. Ovo što ste vi sad ispričali je gotovo potpuno kontradiktorno informacijama koje ja imam. Da sam na Vašem mjestu, svaki dan bi bio na ulici’. 

U nekom opširnijem izdanju, ili možda knjizi, biti će detaljnije i one zanimljivije informacije”, najavio je Sekulić. 

“Ponovio sam zahtjev kako samo želimo sastanak hrvatskih članova Uprave, NO i ministarstva, te nas trojice iz Siska. Donosimo sve raspoložive dokumente, pojašnjavamo, a oni neka stručnjacima daju sve na uvid. Nakon sat i pol završava sastanak, a domaćin me ispraća riječima kako u ovom trenutku ovoj Vladi nije potreban ovaj prosvjed.

Traženi sastanak nije dogovoren, prosvjed je održan, a istog trena kreće ubrzani sudski proces za moj otkaz, po nalogu Ćorića i uz odobrenje nekih lokalnih g*vana – sedam ročišta i viši sud u manje od godinu dana. Samo za usporedbu, moja tužba prema Ini stara četiri godine – održano pripremno i prvo ročište, kao i druga za nedopuštenost otkaza stara tri godine”, piše otpušteni sindikalac.

‘Da, sretan sam zbog uhićenja’

“Danas sam sretan jer je jedan uhićen. Da, nije me sram to reći. Kad uhite drugog popit ću rakije nakon dugo godina. Ta dva lika s malim pišama su napravili nemjerljivu štetu mojoj Domovini. 

Da, možda ja u 54.-oj klečim svaki dan kod Nijemca postavljajući parkete, ali će to biti čista ugoda naspram njihovih sobica u Remetincu (nadam se da neću opet ispasti naivac mekog srca). I nisam osvetoljubiv radi sebe. Mogu ja još puno toga, neću pasti, neće me govna zgaziti, neću odustati. Ali to sve se preslikalo na moju obitelj, kojoj sam okrenuo život naglavce. I zbog njih se nadam da će se istina o Ini i rafineriji u Sisku saznati. Njima sam dužan, nikome više.

Srećom, glavu sam sačuvao zdravu. Obraz čist. A ja ću se vratiti u svoj grad. I živjeti slobodno, kako živim cijeli život, kako živim i sad 1000 km daleko. Neprocjenjivo!”, napisao je Sekulić.  

sp

 

(objavljeno 20.2.2022.)