Povežite se:
HomeNekategoriziranoOtpušteni sindikalac Sekulić: Istina je, Mayer je 2014. spriječio gašenje sisačke rafinerije

Otpušteni sindikalac Sekulić: Istina je, Mayer je 2014. spriječio gašenje sisačke rafinerije

 

Predrag Sekulić, nekadašnji sindikalni lider iz rafinerije Sisak koji je 2017. zbog svog angažmana dobio otkaz, potvrdio je tvrdnje bivšeg člana uprave Ine Davora Mayera da su on i njegov kolega iz uprave Ivan Krešić rušenjem kvoruma odgodili zatvaranje tog postrojenja za pet godina

 

Siščanin Predrag Sekulić, dugogodišnji predsjednik Ininog Sindikata Nova solidarnost i nekadašnji glasnogovornik Stožera za obranu sisačke rafinerije, a koji je 2017. zbog svojih aktivnosti dobio otkaz, prokomentirao je na Facebooku svjedočenje bivše člana Uprave Ine Davora Mayera pred saborskim Nacionalnim vijećem za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije. Sisačka rafinerija zatvorena je 2019., iako su mađarski vlasnici to pokušavali učiniti i pet godina ranije.

Na saslušanje su pozvani premijer Andrej Plenković, bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, te bivši članovi Uprave INA-e Niko Dalić (suprug šefice Podravke Marine Dalić koji je u upravi Ine proveo 11 lijepih godina), potom Barbara Dorić, Darko Markotić, Ivan Krešić i Davor Mayer – svoj iskaz pred antikorupcijskim vijećem dao je samo Mayer, dok je Krešić odgovorio mailom, navodeći da je o toj problematici već dao detaljni pismeni i usmeni iskaz.

“Davor Mayer je pred Antikorupcijskim povjerenstvom mnogo toga rekao, samo mi je žao što većina toga nije došla do nas građana. Čovjek kojeg iznimno cijenim od kada se digao sa sjednice Uprave, zajedno sa svojim kolegom Krešićem, još 2014. godine i time onemogućio zatvaranje sisačke rafinerije, rušenjem kvoruma. Bez mrlje u karijeri, bez politikantstva, prvenstveno zaštitnik hrvatskih nacionalnih interesa. Danas sam iznimno sretan što je javno netko rekao da je moj rad, duži od desetljeća, prepoznat. Ako ga već nisu prepoznale institucije, država, pa čak i neki kolege (ne samo iz Ine, već i iz Rafinerije Sisak), drago mi je čuti da ga je prepoznala struka. Uvijek sam vjerovao u dobro kod ljudi i ovo mi je iznimna satisfakcija”, napisao je Sekulić, koji je nakon otkaza u Ini postao gastarbajter u Njemačkoj, a kako bi preživio počeo je postavljati parkete. Predrag Sekulić se ove godine obratio javnosti i povodom uhićenja ministra graditeljstva Darka Horvata, a tada je izrazio nadu da će i drugi krivci za slom sisačke rafinerije biti uhićeni.

sp

(objavljeno: 19.1.0.2022.)

Foto: YouTube