Povežite se:
HomezviždačiMaja Đerek spremna pretvoriti ministricu Tramišak u zviždačicu; na sporni natječaj javilo bi se nekoliko tvrtki?

Maja Đerek spremna pretvoriti ministricu Tramišak u zviždačicu; na sporni natječaj javilo bi se nekoliko tvrtki?

Jedna od osnivačica udruge zviždača Pomak rekla je da afera eFondovi podsjeća na podjelu plijena. Novinar Zoran Šagolj tvrdi kako su se barem tri tvrtke namjeravale javiti na natječaj za posao koji je Tramišak odlučila bez javnog natječaja dodijeliti Fini, a na kraju ga obavlja privatna tvrtka Gauss iz Osijeka 

Zviždačica iz tvrtke Državne nekretnine Maja Đerek osvrnula se u Newsroomu N1 na slučaj ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Nataše Tramišak, koja se medijima požalila da dobiva prijetnje otkako je odlučila da neće produljiti ugovor za informatički sustav eFondovi tvrtki Omega Software, te da će ga dodijeliti Fini. “Meni ovo djeluje doista kao podjela plijena, neka nam se ministrica javi u udrugu Pomak. Rado ćemo joj objasniti kako se postaje zviždačica”, ponudila je Maja Đerek usluge svoje nove udruge. Slučaj je komentirao i premijer Andrej Plenković  koji tvrdi da nije imao pojma o prijetnjama ministrici i rekao je da je “cijela ta situacija ekstremno bizarna. Ne znam je li ikada bila situacija da neki član Vlade ima informaciju da mu se prijeti, a da se to ne deklarira meni kao premijeru, ministru unutarnjih polova ili policiji”.

U međuvremenu je za N1 i novinar Slobodne Dalmacije Zoran Šagolj komentirao odluku ministrice Nataše Tramišak da zaobiđe javni natječaj i dodijeli posao državnoj tvrtki Fini. “Ministrica kaže da je imala indicije da se nitko osim Omega Softwarea ne bi javio na taj natječaj. To nije istina, mi smo pronašli još dvije tvrtke koje su nam potvrdile svoju prijavu”, rekao je Šagolj. Posao u konačnici nije obavila Fina, već je ta agencija angažirala privatnu tvrtku Gauss iz Osijeka, rodnog grada ministrice Tramišak.

sp

Foto: screenshot N1

(objavljeno 26.3.2022.)