Povežite se:
HomezviždačiM. Đerek: ‘Nisam uhljebljena niti zaposlena u Gradu Splitu a prijavit ću sve nepravilnosti koje uočim. Ja se ne bojim’

M. Đerek: ‘Nisam uhljebljena niti zaposlena u Gradu Splitu a prijavit ću sve nepravilnosti koje uočim. Ja se ne bojim’

“Neka se Splićani upitaju kako Renata Sabo upravlja nekretninama u Splitu, osobito Bedemom Priuli i kompleksom Obrov. Za novce koji su izgubljeni kroz zakupninu, mogli su dobiti vrtić ili školu”, poručila je zviždačica Maja Đerek, odnedavna angažirana u splitskoj gradskoj upravi

Zviždačica Maja Đerek, koju je splitski gradonačelnik Ivica Puljak angažirao kao savjetnicu za gradsku imovinu, objavila je na Facebooku poruku onima koji su komentirali njen novi angažman nakon otkaza u tvrtki Državne nekretnine.

“Nekima je Frka! Vidi se po komentarima. Samo da utvrdimo činjenično stanje: Nisam ‘uhljebljena’ niti zaposlena u Gradu Splitu. Radim na projektu registra gradske imovine koji ima svoj rok trajanja. Naknada koju ću primati je niža od bilo koje plaće koju primaju moji bivši kolege iz Državnih nekretnina s visokom stručnom spremom, a vjerojatno niža i od plaća u samom Gradu Splitu s istom stručnom spremom. Nisam prihvatila rad na projektu radi naknade, nego radi promjena koje je nužno napraviti. Ne, ne bojim se i da, sve nepravilnosti koje uočim ću prijaviti.
Što se tiče javnih natječaja i zapošljavanja, moja bivša direktorica Renata Sabo bez potrebnih uvjeta i bez kompetencija već skoro pet godina prima mjesečnu bruto plaću od 32.000 kn mjesečno, a o ostalim beneficijama neću pričati. Neka se Splićani upitaju kako dotična upravlja nekretninama u Splitu, osobito Bedemom Priuli i kompleksom Obrov. Super izgledaju! A za novce koji su izgubljeni na istima kroz zakupninu, Splićani su mogli dobiti vrtić ili školu. Trolajte, pišite što god hoćete. Ja se ne bojim”, napisala je Maja Đerek.

sp

Foto: N1

(objavljeno 21.3.2022.)