Povežite se:
HomePodzemlje & nadzemljeKako je predsjednik Zoran Milanović spasio balkanski ured CIA-e 

Kako je predsjednik Zoran Milanović spasio balkanski ured CIA-e 

KOLUMNA: VINO & NAPOLITANKE (3)

Piše: Mirka Josić

 

William Burns, šef CIA-e , ponovo je dobio zadatak da racionalizira troškove Agencije. Za vratom su mu puhala tri senatska odbora.

CIA je bila velika zvjerka s glavnim uredima van SAD-a na Bliskom Istoku i Južnoj Aziji, Rusiji i Europi te Azijsko-pacifičkom, Latinskoj Americi i Africi.

Balkanski regionalni ured, kao jedan od manjih ureda je, dok je žustro namakao napolitanku u vino, odlučio ukinuti.

U njemu su radili većinom operativci koje je Centrala odlučila prebaciti iz Njemačke još 2014. kada je Snowden otkrio kako je CIA prisluškivala Merkel pa su veće čunke morale biti premještene, a njihov šef je, po nalogu Njemačke, otprhutao prvim letom s frankfurtskog aerodroma u SAD.

Majstori su se na Balkanu brzo prepustili dernek mentalitetu i izvješća su bila u skladu s gepolitičkom važnošću Balkana – siromašna i nebitna.

Nije da i inače nisu bila nebitna – Wikileaks depeše iz Zagreba pokazale su da se U.S. Embassy Zagreb bavila nagađanjem ima li tadašnji gradonačelnik Bandić ljubavnicu.

Zaključili su da iz javnih izvora ta informacija nije dostupna; iako je zagrebačka javna tajna bila kako je Bandić veliki pastuh.

Povremeno bi EUR divizija CIA-e izražavala znatiželju prema pajacima tipa Dodika ili Čovića, ali to su, kao i Vučić, bili sitni žicari.

Balkanski ured Burns je odlučio prvog zatvoriti.

A onda se zakuhalo u Ukrajini, a predsjednik Zoran Milanović krenuo s međunarodnim showom.

Prvo je brigu za Ukrajinu nazvao šarlatanstvom, a onda rekao da će zabraniti da hrvatska vojska sudjeluje u NATO misiji u Ukrajini te da Rusija ima pravo na životni prostor.

Alarm je upaljen.

Napravio je, nakon njemačkog zapovjednika mornarice, međunarodnu napuklinu u NATO priči. NATO-u koji se baš zbog Rusije jako pinčio, sad je mali lajavac iz nebitne zemlje pokazao da će se prvi sakriti u bunker i čekat da sranje prođe.

Ako se mali nebitni lajavac tako okuražio drobiti o NATO-u, što će tek reći veliki?!

Nije pomoglo ni njegovo brljezganje što je NATO članicu Crnu Goru proglasio ne-članicom i u istoj tiradi njemačku mornaricu nazvao starim nacističkim imenom. Dedu ustašu nije spominjao.

Balkanski ured pred gašenjem odmah je zgrabio priliku i EUR Centrali slao zabrinjavajuće reporte.

Ono što je izostalo iz reporta je da je hrvatski predsjednik Milanović narcisoidni sveznajući sociopat koji traži pažnju i o svemu ima mišljenje uglavnom tražeći fajt. Bilokakavfajt.

Šef CIA-e Wiliam Burns zabrinuto je u Centrali čitao izvješća.

Balkanski ured CIA-e zadovoljno je naručio janjetinu, dernek je mogao dalje!