Povežite se:
HomeMedijiJolly pravomoćno izgubio spor zbog kojeg je tužakao novinare i mora vratiti opremu vrijednu 10,5 milijuna kuna

Jolly pravomoćno izgubio spor zbog kojeg je tužakao novinare i mora vratiti opremu vrijednu 10,5 milijuna kuna

Visoki trgovački sud potvrdio je presudu protiv zastupnika Mercedesa, tvrtke Jolly Autoline – bespravno je preuzeo vrijednu opremu u vlasništvu prethodnog zastupnika, koji je završio u stečaju. Zbog izvještavanja o toj presudi dok je još bila nepravomoćna, vlasnik tvrtke Josip Stojanović Jolly od portala Telegram je tražio višemilijunsku odštetu

 

Tvrtka Jolly Autoline Josipa Stojanovića Jollyja, poduzetnika bliskog najvišim državnim dužnosnicima kojeg smo u tekstu objavljenom prije mjesec dana apostrofirali kao vodećeg tužitelja hrvatskih novinara sada je odlukom Visokog trgovačkog suda RH pravomoćno izgubila spor zbog kojeg su te SLAPP tužbe i bile podizane. Zastupniku Mercedesa za RH naloženo je da mora vratiti opremu vrijednu 6,9 milijuna kuna tvrtki Autoline u vlasništvu Milorada Radovanovića Brace, koja je prethodno godinama distribuirala Mercedesova vozila, sve dok nije 2012. završila u stečaju koji još uvijek traje.

Stojanović je samo prema Telegramu podnio odštetne zahtjeve teške čak 3,5 milijuna kuna, a vijest o njegovom porazu na sudu objavio je upravo taj portal. Pokušavajući tužbama zaplašiti novinare, Stojanović je samo skrenuo pozornost i na svoje druge probleme s pravosuđem. Prateći taj slučaj, novinarka Telegrama Ana Raić Knežević doznala je za još jednu pravomoćnu presudu prema kojoj Jolly Autoline mora vratiti dodatnih 3,5 milijuna kuna vrijedne opreme, također Autolineu. “To znači da je ukupno u stečaju nezakonito uzeo preko 10 milijuna kuna posrnuloj konkurentskoj firmi”, navodi Telegram.

Epilog je to spora između Jollyjeve tvrtke i one koju je osnovao Radovanović. Kad je Radovanoviću biznis propao, a dugovi dosegli 100 milijuna kuna, imovina mu se našla na bubnju. Tijekom stečaja krenula je rasprodaja kako bi se namirili vjerovnici. Stojanović je, kako je sada utvrdio Visoki trgovački sud, opremu uzeo bez plaćanja.

Sve je počelo kada je Jolly Autoline preuzeo tvrtku u čijem su vlasništvu bile servisne hale propalog Radovanovićevog Autolinea u Splitu i Dugopolju. “Preuzimajući te objekte, Jolly Autoline preuzima i svu opremu – namještaj, strojeve i alat – koji su se u njima nalazili. No, otkrit će se kasnije, to nije pripadalo tvrtki koja je bila vlasnik servisnih hala. Drugim riječima, Jolly je počeo koristiti opremu koja uopće nije bila njegova”, navodi Telegram. Autoline pokreće sudske postupke i traži da Jolly vrati opremu, a na sudu objašnjavaju da su tijekom stečajnog postupka svi ti dijelovi, alat, strojevi i inventar bili procijenjeni, no dražbe nisu realizirane. Stečajna upraviteljica Marija Vujčić Turkulin u više je navrata upozoravala da Stojanović oštećuje vjerovnike Autolinea i bespravno koristi opremu.

 

sp

Foto:  N1

(objavljeno 28.4.2022.)