Povežite se:
HomeZagrebJedan sletio, drugi uzletio – Ratka Bajakića u NO Holdinga zamijenio Kristijan Starčević, kolega iz ETF Airwaysa

Jedan sletio, drugi uzletio – Ratka Bajakića u NO Holdinga zamijenio Kristijan Starčević, kolega iz ETF Airwaysa

Skupština Zagrebačkog holdinga: Dolenec, Tomašević, Korlaet

 

Novi član NO Zagrebačkog holdinga Kristijan Starčević prije tri mjeseca je ušao u upravu zagrebačke avio-kompanije Enjoy the Flight (ETF), gdje se u šarolikoj skupini suvlasnika izdvajaju njegov prethodnik u NO Holdinga Bajakić, ali i ekonomski analitičar Velimir Šonje te dugogodišnji predsjednik Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović

 

“Na sjednici Skupštine Zagrebačkog holdinga d.o.o. održane 13.veljače 2023., a koju čine gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, imenovan je novi član Nadzornog odbora Kristijan Starčević”, priopćeno je u utorak.

“Dosadašnji član Nadzornog odbora Ratko Bajakić podnio je ostavku na mjesto člana NO iz osobnih razloga. Kristijan Starčević dugogodišnji je menadžer s gotovo 20 godina upravljačkog iskustva na različitim pozicijama na području financija, bankarstva, energetike i informacijskih tehnologija. Skupština Zagrebačkog holdinga zahvaljuje g. Bajakiću na velikom doprinosu koji je dao u kritičnoj fazi stabilizacije financijskog poslovanja Holdinga”, javljaju iz Grada Zagreba.

U tom se priopćenju međutim ne objašnjava kako su članovi Skupštine došli do spomenutog kadrovskog pojačanja, a preskočen je i detalj koji bi mogao pomoći u odgovoru na to pitanje. Naime, Kristijan Starčević je od studenog 2022. član uprave ETF Airways, iste one kompanije čiji je Bajakić suvlasnik, te predsjednik Nadzornog odbora. Uz financijaša i investitora Bajakića, osobe od povjerenja gradonačelnika Tomaševića, među drugim suvlasnicima ETF-a (Enjoy The Flight), koja je 2021. imala 16,3 milijuna eura prihoda, su još neka poznata imena iz domaće poslovne zajednice –  ekonomski analitičar Velimir Šonje, ali i Zdenko Adrović, dugogodišnji predsjednik uprave RBA i donedavni predsjednik HUB-a. O njihovim zajedničkim poslovnim pothvatima portal Zagrebi.hr već je iscrpno pisao.

U Zagrebački holding postali smo upit kako to da je Bajakića zamijenio drugi ETF-ovac, Starčević, no odgovor zasad nismo dobili.

sp

 

Foto: Zagreb.hr