Povežite se:
HomeMedijiHRT izgubio i na Vrhovnom sudu: Novokmet im nije kriv za “apatiju zaposlenika”, iskazi Kazimira Bačića i Brune Kovačevića “pretežno subjektivni i djelomično neistiniti”

HRT izgubio i na Vrhovnom sudu: Novokmet im nije kriv za “apatiju zaposlenika”, iskazi Kazimira Bačića i Brune Kovačevića “pretežno subjektivni i djelomično neistiniti”

HRT je protiv Novokmeta izgubio i u prvostupanjskom i u drugostupanjskom postupku, ali nije odustajao želeći dokazati da je urednik kojeg su 2017. smijenili pa je otišao na N1, svojim izjavama u intervjuu Nacionalu “destabilizirao radno okruženje na HRT-u i izazvao apatiju zaposlenika”. Troškove suđenja platit će pretplatnici javne televizije

sp

Urednik s N1 televizije Domagoj Novokmet objavio je na svom Facebook profilu da je HRT doživio još jedan poraz u tužbi protiv njega, koji je u toj televizijskoj kući započeo svoju karijeru. Razlog tužbe bio je intervju koji je Novokmet dao tjedniku Nacional 2017. Podsjetimo, Novokmet je u to doba smijenjen s mjesta urednika emisije Otvoreno, jer u emisiju posvećenu korupciji u nogometu i suđenju Zdravku Mamiću nije pozvao predstavnike USKOK-a. Kasnije je, kad je već odlazio na N1, u intervjuu Nacionalu izjavio da nije smijenjen zbog profesionalnog propusta, već ‘”zbog politike, a što je bio istaknuto i u naslovu spornog intervjua. To je HRT-u bio dovoljan razlog da podnese tužbu i od svog bivšeg zaposlenika zatraži odštetu od 30.000 kuna.

Trajalo je četiri godine, ali je sada definitivno gotovo. Iako je izgubio i u prvostupanjskom i u drugostupanjskom postupku, HRT nije odustajao i žalio se sve do Vrhovnog suda kako bi dokazao da sam izjavama u intervjuu Nacionalu povodom prelaska na N1  ‘destabilizirao radno okruženje na HRT-u’ i ‘izazvao apatiju zaposlenika’. Svašta se dogodilo u tih pet godina. Sud je u prvostupanjskoj presudi napisao i ovo: “Iskaz Renata Kunića je djelomično istinit, djelomično subjektivan; iskaz svjedoka Kazimira Bačića pretežno subjektivan i djelomično neistinit kao i Brune Kovačevića.” Ravnatelj Bačić koji je tvrdio da sam difamirao HRT uhićen je u korupcijskoj aferi. Došao je novi ravnatelj Robert Šveb, ali ništa se nije promijenilo, HRT je na Vrhovnom sudu nastavio tražiti reviziju pravomoćne presude u moju korist. Odbili su ih. Na sudu je utvrđeno i da je Nadzorni odbor HRT zaključio da je vodstvo kuće prema meni postupalo suprotno pravilima. Sve su platili pretplatnici HRT-a. Vidimo se na N1″, napisao je Domagoj Novokmet na svom Facebook profilu. 

(objavljeno 24.6.2022.)

Foto: screenshot N1