Povežite se:
HomeZagrebGrad Zagreb iseljava bivšu Todorićevu polikliniku kako bi smjestio bolnicu za plućne bolesti

Grad Zagreb iseljava bivšu Todorićevu polikliniku kako bi smjestio bolnicu za plućne bolesti

Poliklinika Aviva u Nemetovoj ulici građena je za borce NOB-a, u privatizaciji je njen vlasnik postao Agrokor, a nakon sloma tog koncerna Fortenova je prodala polikliniku  investicijskom društvu Provectus Capital Partners (PCP). Sada tu privremeno useljava dio bolnice iz Rockefellerove, čija je zgrada oštećena u potresu

 

Piše: Saša Paparella

Poliklinika Aviva – jedna od najvećih domaćih privatnih poliklinika s više od 80 djelatnika, a koja između ostalog ima i zatvoreni bazen – mora izaći iz gradskog prostora koji je godinama koristila, te se tamo useljava neka od gradskih zdravstvenih ustanova iz Rockefellerove, potvrđeno nam je u Gradu Zagrebu.

“Napominjemo kako Grad Zagreb ima potrebu smještaja svih zdravstvenih sadržaja Specijalne bolnice za plućne bolesti, Rockefellerova, dok traje obnova njihove zgrade oštećene u potresu. Nakon što se Specijalna bolnica za plućne bolesti obnovi i vrati u svoj obnovljeni prostor, postoji potreba za preseljenje drugih gradskih ustanova u prostore Nemetove 2 i to prvenstveno Poliklinike Dr. Drago Čop i Ustanove za zdravstvenu njegu u kući, a za dio prostora na II. katu, radi proširenja kapaciteta stacionara zainteresiran je i Dom za starije Ksaver”, rečeno nam je u gradskom poglavarstvu.

Poliklinika Aviva sljednica je nekadašnje poliklinike Nemetova, a koja vuče korijen iz Centra za dijagnostiku, sagrađenog u SFRJ i namijenjenog borcima NOB-a. Od 1997. registrirana je kao Poliklinika za medicinsku dijagnostiku, kao prva samostalna poliklinička ustanova na hrvatskom tržištu. Tijekom privatizacija postala je dio Agrokora, a kad je došlo do sloma tog koncerna prodana je investicijskom društvu Provectus Capital Partners (PCP). Predsjednik uprave tvrtke Aviva medical je Igor Čičak, nekadašnji član uprave Agrokora i član NO Karlovačke banke. Kako neslužbeno saznajemo, poliklinika Aviva seli se na Svetice.

 

Foto: Saša Paparella

(objavljeno: 18.7.2022.)