Povežite se:
HomeSportDosadašnjem v.d.- u Kosti Kostanjeviću povjereni zagrebački sportski objekti

Dosadašnjem v.d.- u Kosti Kostanjeviću povjereni zagrebački sportski objekti

Nova vlast je između 12 kandidata za ravnatelja ustanove Upravljanje sportskim objektima dala postavila čovjeka koji je vodio SRC Jarun i u vrijeme bivše gradske uprave

 

Piše: Saša Paparella

Upravno vijeće zagrebačke gradske ustanove Upravljanje sportskim objektima  za novog je ravnatelja izabralo Kostu Kostanjevića, dosadašnjeg vršitelja dužnosti ravnatelja te ustanove.

Odmah smijenili ravnatelja iz Bandićeve stranke

Kostanjević je sve do prosinca 2021. vodio SRC Jarun. Tada su nove gradske vlasti očekivano smijenile Bernarda Grebenara, čovjeka koji je prije par godina izabran za člana predsjedništva sesvetskog ogranka Bandićeve stranke, pa je novo upravno vijeće ustanove, koje vodi Goran Đulić iz Možemo!, imenovalo za v.d. ravnatelja zaposlenika Ustanove Kostu Kostanjevića, inače tajnika hrvačkog kluba Zagreb. 

To prijelazno rješenje sada se pokazalo trajnim. Iako je Kostanjević imao određenu poziciju i u doba gradonačelnika Milana Bandića, Upravno vijeće očito je procijenilo da se pritom nije kompromitirao, poznaje situaciju i ima dovoljno menadžerskih sposobnosti da nastavi brigu o ustanovi, pa su mu dali prednost između 12 kandidata. O Kostanjeviću su nam lijepo govorile i osobe koje su dosad s njime surađivale. Njegov izbor nije omela niti činjenica što su neki od kandidata bliski novim vlastima –  kako doznajemo, na natječaj su se između ostalih prijavili i Alojzije Janković, šahovski velemajstor i glavni tajnik Hrvatskog šahovskog saveza, te Milivoj Špika, pomoćnik glavnog tajnika Sportskog saveza Grada Zagreba i predsjednik stranke Blok umirovljenici zajedno. Prvi natječaj za ravnatelja bio je raspisan sredinom siječnja, no nakon dva tjedna je poništen, a potom je raspisan novi natječaj.

Godišnje gube i do deset milijuna kuna

Novog ravnatelja ne čeka lak posao – prema zadnjim dostupnim podacima, ustanova ima 365 zaposlenika, a svake godine stvori u prosjeku između devet i deset milijuna kuna gubitka. 

Ustanova Upravljanje sportskim objektima formirana je koncem 2013. iz ranije podružnice Zagrebačkog holdinga. Sastavljena je od  tri poslovne jedinice – PJ Sportske dvorane, PJ Otvoreni tereni, PJ Bazeni i upravlja s nizom poznatih sportskih objekata kao što su primjerice Dom sportova Zagreb, Cibonina dvorana, Hipodrom, RSC Jarun, SRC Bundek, skijaški tereni na Sljemenu, svi gradski bazeni te nogometni stadion u Kranjčevićevoj.

Foto: Zagrebi.hr / Zagreb.hr

(objavljeno 16.3.2022.)