Povežite se:
HomeMirovinski fondoviDioničari Jadrana d.d. na izvanrednoj skupštini odobrili kupnju bračkog hotela View od Pavla Vujnovca i ekipe

Dioničari Jadrana d.d. na izvanrednoj skupštini odobrili kupnju bračkog hotela View od Pavla Vujnovca i ekipe

 

Otkako su prije pet godina tvrtku vlasnički preuzeli hrvatski obvezni mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi, te osigurali snažnu financijsku podršku, Jadran d.d. uspješno se nosi na zahtjevnom turističkom tržištu, navodi se u kompanijskom priopćenju

 

Članovi Skupštine hotelske grupacije Jadran d.d. iz Crikvenice na izvanrednoj sjednici održanoj u srijedu odobrili su Upravi da može sklopiti ugovor s tvrtkom Adria Coast Turizam d.o.o. iz Zagreba za kupnju Grand hotela View u Postirima na otoku Braču do iznosa od 47,1 milijun eura, priopćeno je iz Jadrana d.d. Podsjetimo, vlasnici tek otvorenog a već prodanog hotela su Pavao Vujnovac, vlasnik Prvog plinarskog društva (PPD),  potom njegov čovjek od povjerenja Damir Spudić, kontroverzni sportski menadžer Zoran Gobac, bivši zamjenik šefa SOA-e Josip Jurčević, građevinski poduzetnik Romeo Krešić, te Ante Bračić.
“Tvrtka Jadran d.d. ugovorila je već ranije s tvrtkom Adria Coast Turizam d.o.o. iz Zagreba zakup Grand hotela View u Postirama na otoku Braču od 1. lipnja 2022., a danas je Skupština društva odobrila Upravi kupovinu tog novoizgrađenog hotela na jednom od najljepših otoka na Jadranu. Preuzimanjem cjelokupnih poslovnih udjela Adria Coast Turizam d.o.o. u čijem je vlasništvu Grand hotel View, crikvenička tvrtka sada pod svojim okriljem okuplja 19 poslovnih subjekata, što u vlasništvu što u ugovornom upravljanju. Riječ je o više od 2000 smještajnih jedinica u hotelima i resortima, te preko 1300 parcela u kampovima. Osim na crikveničko-vinodolskoj i makarskoj rivijeri, svoje poslovanje proširila je od sjevera do juga jadranske obale, te na otocima, a od kada su prije pet godina tvrtku vlasnički preuzeli hrvatski obvezni mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi, te osigurali snažnu financijsku podršku, uspješno se nosi na zahtjevnom hrvatskom i međunarodnom turističkom tržištu, tvrdi se u priopćenju.

“Kupovinom Grand hotela View osnažili smo naš vlasnički portfelj još jednim super modernim objektom visoke kategorije na prekrasnoj lokaciji otoka Brača što doprinosi značajnijem povećanju naše turističke ponude i prihoda, te ukupnim poslovnim rezultatima”, rekao je član Uprave Jadrana d.d. Ivan Safundžić i dodao da ovom poslovnom akvizicijom izravno doprinose ostvarivanju zacrtane nacionalne strategije razvoja turizma u Hrvatskoj povećanjem kapaciteta u hotelskom smještaju visoke kategorije. Hotel s četiri zvjezdice, ima 230 suvremeno opremljenih soba i apartmana, s prekrasnim pogledom na morski horizont te planine Mosor i Biokovo. Gostima su na raspolaganju bazeni, moderno uređeni wellness i spa, a za poslovne korisnike tu je i suvremeno opremljena kongresna dvorana.
Od početka popunjenost hotela je izrazito dobra, a rezervacije do kraja glavne sezone, kao i najave u posezoni govore da se mogu očekivati izuzetno uspješni poslovni rezultati, navodi se u priopćenju.
“Krajem sezone krećemo s uređenjem plaže hotela što će dogodine zasigurno povećati vrijednost i kvalitetu ponude za sve goste hotela, ali i oplemeniti ukupnu vizuru. Uspješno poslovanje hotela sigurno ima pozitivnog odraza i na razvoj Postira i Brača otvorenim novim radnim mjestima lokalnom stanovništvu, kojih je sada trećina među zaposlenima, punijom blagajnom lokalne samouprave, ali potiče i razvoj drugih djelatnosti na otoku, od smještaja za sezonske radnike, do usluga prijevoza i svih drugih koje nadopunjuju ponudu hotela”, istaknuo je Safundžić.

sp

Foto: Jadran d.d.

(objavljeno 31.8.2022.)