Povežite se:
HomePodzemlje & nadzemlje‘Bandićev pionir’ iz Vrbovskog prijeti novinarki Gorskih novosti

‘Bandićev pionir’ iz Vrbovskog prijeti novinarki Gorskih novosti

Dražen Mufić, Marina Tonković, Ivan Štefanac

 

Gradski službenik Ivan Štefanac uvrijedio je i verbalno napao lolalnu novinarku Nensi Tatar. Zapamćeno je i kako je Štefanac 2021. vrijeđao Darija Juričana, jer je ovaj napadao njegovog šefa, gradonačelnika Vrbovskog Dražena Mufića, ali i Štefančevog stranačkog šefa Milana Bandića

 

Nakon što je portal Gorske novosti objavio niz tekstova o skandalu gradonačelnika Vrbovskog Dražena Mufića i hapšenju pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Grada Vrbovsko Marine Tonković i lokalnih policajaca, gradski službenik Ivan Štefanac odvažio se napasti, uvrijediti i prijetiti  Nensi Tatar, novinarki Gorskih novosti, javlja taj portal pod naslovom ‘Pionir Bandićeve stranke napao i prijetio našoj novinarki zato što je radila svoj posao!‘.

To je učinio u javnom prostoru na društvenoj mreži objavivši post na privatnom profilu novinarke Tatar, u kojem stoji : “Poštovana Nensi. Bilo bi lijepo od Vas da ste danas objavili da su svi osumnjičeni pušteni svojim kućama, svojim obiteljima. Očito ovo nije bila dobra vijest. Da su ostali pritvoreni Vaš portal bi “gorio” od zlobnih komentara. U svakom slučaju zahvaljujem Vam na fotografiji naše Pročelnice u najljepšem izdanju koju ste skinuli sa stranica Grada. Ove s privođenja nisu bile najljepše. Ako ima Boga naplatiti će sve grijehove Vama i svim sudionicima ove prljave igre”.
Gorske novosti navode da je Ivan Štefanac, “zaposlenik gradske uprave i jedan od pionira osnivanja Bandićeve stranke u Vrbovskom. Pa kako bi rekao njegov politički uzor i mentor Milan Bandić – Neka institucije rade svoj posao!” Obraćanje Štefanca našoj novinarki u kojem prijeti i vrši pritisak na njen rad, nakladnik će prijaviti Hrvatskom novinarskom društvu čija je članica od 2008. godine, a u cilju zaštite slobode medija, navode u Gorskim novostima.

Inače, dotični Štefanac je u ožujku 2021., na dan Grada Vrbovskog, nazvao je Darija Juričana “karikaturom od čovjeka”, nezadovoljan što je ovaj došao u Vrbovsko kako bi osramotio gradonačelnika Mufića, a koji je prethodno počasnim građaninom proglasio drugog Štefančevog šefa Milana Bandića. U podužem postu na Facebooku, i tada je napao “piskaralicu lokalnog portala koja samo vješto prenosi negativu koju makar ona stvorila”.

sp

Foto: Gorske novosti

(objavljeno 22.1.2024.)